Om tonykaplan.se

Välkommen till minnessajten om den legendariske nöjesjournalisten Tony Kaplan.
Våren 2015 utkommer en bok om Tony Kaplans gärning under 56 år i den absoluta mitten av svenskt nöjesliv, ”Tony Kaplan – Ett journalistliv”.

Dag efter dag levererade Tony Kaplan folkligt skarpa och exakta analyser av de senaste premiärerna och hetaste nöjeshändelserna, merparten i Arbetet där han var verksam under större delen av sitt liv, men de sista tio åren i Kvällsposten. På Arbetet byggde han upp tidningens klassiska nöjesredaktion Paraden till att bli landets bästa och mest ansedda. Med åren blev han en av branschens mest fruktade kritiker med vässad och frimodig penna.

Jag som driver sajten heter Michael Nystås och är verksam som frilansskribent och kommunikatör i Partille utanför Göteborg, Tony Kaplans hemstad. Vi träffades aldrig personligen men likt många andra blev jag berörd av hans plötsliga bortgång i november 2010.

Hösten 2011 påbörjade jag arbetet med den bok jag vill skriva för att hedra Tony Kaplans minne och hålla hans gärning levande. Jag har talat med anhöriga, vänner och kollegor – men också med några av hans kritiker. Syftet är att teckna ett ärligt porträtt av honom i bokform.

Kontakt:
Du kan mejla mig på info@tonykaplan.se om du har frågor eller synpunkter. Eller lämna en kommentar här nedanför. Jag välkomnar också dina egna personliga minnen av Tony om du vill dela med dig.

Välkommen hit!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *