Tonys barndomsvän död

 

Jag nås av det sorgliga beskedet att Tonys barndomsvän Carl-Erik Mossberg har gått bort.
Carl-Erik medverkar i boken och berättar om sina minnen av Tony från tiden i Lisebergsorkestern, och hur de låste in varandra på toaletten hemma hos Tony – och den dråpliga erfarenheten då de upptäcktes av kriminalkommissarien Carlo Furness:
– Jag minns att jag var sur, svettig och rasande på Tony och mitt språk var inte särskilt välpolerat när jag lämnade badrummet och hamnade rakt i famnen på en jättelik mansperson! ”Vad i alla himmelens dagar har ni för er, pôjkar”, sa giganten och grep mig bestämt i nackskinnet. ”Dra åt helvitte, gubbe”, pep jag, men det skulle jag aldrig ha gjort. Den store presenterade sig som kriminalkommissarie Carlo Furness, och han hade aldrig i hela sitt liv ”träffat på en större drul” än jag och hotade till och med att, utan hänsyn till min ålder, sätta mig i en cell tills han hunnit kontakta mina föräldrar, berättar Carl-Erik i boken.
Nu vill jag tro att Carl-Erik sitter i sin himmel och skrockar åt gamla minnen i gemenskap med Tony Kaplan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *