Boken och minnessajten om en legendarisk nyhetsjägare.

Här byggs en minnessajt om den legendariske nöjesjournalisten Tony Kaplan. Just nu är den mest ett skal, men med tiden kommer du att kunna läsa om hans gärning under 56 år i den absoluta mitten av svenskt nöjesliv.
Under 2015 kommer även en bok om Tony Kaplan.

Dag efter dag levererade Tony Kaplan folkligt skarpa och exakta analyser av de senaste premiärerna och hetaste nöjeshändelserna, merparten i Arbetet där han var verksam under större delen av sitt liv, men de sista tio åren i Kvällsposten. På Arbetet byggde han upp tidningens klassiska nöjesredaktion Paraden till att bli landets bästa och mest ansedda. Med åren blev han en av branschens mest fruktade kritiker med vässad och frimodig penna.

Jag som driver sajten heter Michael Nystås och är verksam som frilansskribent och kommunikatör i Partille utanför Göteborg, Tony Kaplans hemstad. Vi träffades aldrig personligen men likt många andra blev jag berörd av hans plötsliga bortgång i november 2010.

Hösten 2011 påbörjade jag arbetet med den bok jag vill skriva för att hedra Tony Kaplans minne och hålla hans gärning levande. Jag har talat med anhöriga, vänner och kollegor – men också med några av hans kritiker. Syftet är att teckna ett ärligt porträtt av honom i bokform.

På tonykaplan.se kommer du att kunna läsa mer om arbetet med boken.

Du kan mejla mig på info@tonykaplan.se om du har frågor eller synpunkter. Eller lämna en kommentar här nedanför. Jag välkomnar också dina egna personliga minnen av Tony om du vill dela med dig.

Välkommen hit!

En reaktion på “Boken och minnessajten om en legendarisk nyhetsjägare.

  1. Gör för Guds skull inte Tony Kaplan till någon slags media folkhjälte. Jag vill absolut inte tala illa om de döda. Han var en trevlig prick, men Kaplan hade varit en bättre journalist om han inte ”tillverkade” nyheter, något som han ofta gjorde i sin strävan att bli ”accepterad” av nöjesjournalisterna på Kvällsposten. Under sin tid på Arbetet led Tony Kaplan av någon slags mindrevärdskomplex inför kollegorna på Kvällan. För att konkurrera mot dem ägnade Tony sig åt en hel del bluffskriverier. Den som vill veta mer kan kontakta mig. Jag upprepar att jag vill inte tala illa om de döda, men om en bok om karln ska ges ut måste hela sanningen om Tony Kaplan fram.MvH Billy Butt (f.d. skivbolagsdirektör)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *